Popcorn
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Adeul (A day with my son) (Kmovie)

Adeul (A day with my son) (Kmovie) Empty Adeul (A day with my son) (Kmovie)

Mesaj tarafından dek_ort Paz Ocak 25, 2009 10:51 pm

Adeul (A day with my son) (Kmovie) 9000059io0

Cast
Cha Seung-won - Lee Kang-sik
Ryoo Deok-hwan - Lee Joon-suk
Kim Ji-yeong
Lee Sang-hoon
Lee Moon-soo
Lee Han-wi
Lee Cheol-min
Jin Won
Woori
Jang Young-nam

Son dönemlerde fena halde Asya sinemasına sarmış vaziyetteyim; sanki ne bulursam mutlaka izlemeliyim diye kendimi şartlamışım, kotam el verdiği ölçüde bulduğum filmleri yağmalama işine giriyorum..Daha çok lise filmlerine denk gelsem de arada sırada böyle hoşluk yapan filmlerde kendini göstermiyor değil..Film, bir Güney Kore filmi; “Adeul” diye geçsede, İngilizce olarak “A Day with My Son” olarak da zikrediliyor..Adı üstünde, oğluyla bir gün geçiren ve bundan daha fazlasını talep edemeyen bir baba olarak çıkıyor karşımıza hikaye; tabi ilk etapta böyle gösteriyor kendini..

Ana karakterimiz soygun ve bu arada cinayet sebebiyle 15 yıldır hapiste ve bu süre zarfında ne karısından ne de daha çocukken bırakıp gittiği oğlundan hiçbir haber alamamış..Ve filmin başında kurulun karşısına geçtiğinde; ona ne istediği soruluyor, onun cevabı ise “Oğlumun yüzünü hatırlayamıyorum, sesini de..” demek oluyor..Ve kendisini bunca yıldan sonra oğluyla vakit geçirmesi için bir gün veriliyor; gidecek, oğlunu görecek ne demek istiyorsa söyleyecek ve hapishaneye geri dönecek..Eve gittiğinde ise; bıraktığından daha farklı şeyler buluyor, onu görmek ve görmemek arasında sıkışmış bir çocuk; yaşlı ve hasta bir anne..

Aslında film buradan bakılınca tek düze gelebilir; ama filmin sonuna doğru bütün izlediklerinizi yerle bir edecek şeyler öğreniyorsunuz..Ona eşlik eden gardiyan bir yerde benim de duygularımın tercümanı olmuştu; “Benim kaçırdığım bir şey mi var, neler oluyor..” diye soruvermişti. İşte öyle bir ana geliyorsunuz ki, gerçekten de kaçırdığım bir yer var galiba diye sorarken buluyorsunuz kendinizi..

Ama ne olursa olsun; bitişte içinizi sıcacık duygularla dolduran çok güzel bir film izlemiş oluyorsunuz..
dek_ort
dek_ort

http://ofori.wordpress.com/

- Similar topics