Damien Rice
1 sayfadaki 1 sayfası
Damien Rice
Damien Rice ailemizin sanatçılarından biri olmuştur artık; geçen yaz boyunca durmaksızın dinlediğimiz –daha çok kardeşimin dinlediği ve benim bıkkınlık seviyesine geldiğim- , dinlerken farklı bir ruh hali içine girdiğimiz nadide sanatçılardan biridir kendisi.Seviyorum onu; elimde değil şu resmine bakınca bile içim gidiyor.Ama sakın yanlış anlaşılmasın; “ben bu çocuğa hastayım” ergen hallerini geride bırakalı çok oldu.Şimdi “olgun” diye hitap ettiğimiz evre içerisinde zikrediyorum bu sözleri..
Nesini seviyorum peki ben bunun; az önceki uçuk muhabbetten çıkacak sonucu değil –tipini- tabi ki..Bu adamı ilk dinlediğim zamanlarda , hatta daha sonralarda açıp neye benzediğine hiç bakmamıştım; sadece dinledim ve garip bir hüzne teslim ettim kendimi o kadar.İlk defa kardeşim gönderdi resmini, orada merhabalaştık.Bu adamın öyle bir sesi var ki, hani sanırsın ecnebinin arabeski de bu oluyormuş diyesin gelir.Ama aynen öyle, bir süre sonra garip bir hüzün çöküyor insanın üstüne; zaman geçtikçe “bu ne yaa” demeye başlıyorsunuz, ben nasıl bir belaya bulaşmışım, biri kapatsın şu müzikleri..
Ama benim gibi “istikrarlı” bir kardeşiniz varsa sabah akşam bu sesi kulaklarınızdan atamıyorsunuz..Bu adam hakkında bu kadar kişisel yorumdan sonra, biraz da onun kişisel bilgilerinden ortaya atalım ; “Damien Rice (d. 7 Aralık, 1973) İrlandalı müzisyen. 1998 yılında Juniper grubunun dağılmasıyla kendi solo kariyerine başlamıştır. Yanına Vyvienne Long (çello), Tom Osander (davul), Shane Fitzsimons (bass gitar) ve Lisa Hannigan’ı (back vokal) alarak kendi ekibini kurmuştur ve halen birlikte çalmaktadırlar. 2003’te O albümünü çıkaran Damien Rice albümdeki the blower’s daughter şarkısıyla adından bi hayli söz ettirmiştir.
Bu albümü 2001 yılında hayatını kaybeden arkadaşı Mic Christopher’a adamıştır. Ayrıca the blower’s daughter ve cold water şarkıları closer filminin soundtrack alübümünde yer almıştır. Damien Rice 2006’da ikinci stüdyo albümü olan 9 ‘u yayınlamıştır. Bu albümden de 9 crimes şakrısı shrek 3 filminde kullanılmıştır. Ayrıca Damien Rice’ın vokalisti Lisa Hannigan’nın 12 eylülde kendi solo albümü çıkacaktır ve Damien Rice dışında aynı ekip Lisa’nın bu albümünde de birlikte çalışmaktadırlar.”
Burada o kadar bahsetmişler; Lisa Hannigan’la yaptığı çalışmalar ayrı bir enfestir, tadından yenmez..
https://www.youtube.com/watch?v=mYPCYboEpmk
1 sayfadaki 1 sayfası