Popcorn
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Evita

Evita Empty Evita

Mesaj tarafından dek_ort Paz Ocak 25, 2009 10:31 pm

Evita Evitani3

Tür:
Dram, Müzikal
Yapım:
ABD 1996 134 dakika (Renkli)
Yapımcı Firmalar:
Hollywood Pictures, Cinergi Pictures, Dirty Hands Productions, Summit Entertainment

"Arjantin, benim için ağlama! Çünkü ben çok sıradan, önemsiz ve bu ilgiyi haketmeyen biriyim.. " 1952 yılında ölen Eva Peron'u anlatan Evita müzikalinin en çok akılda kalan dizeleri bunlar malumunuz. Ünlü diktatör Juan Peron'un güzel karısı Eva Duarte'nin yaşam öyküsünü anlatan "Evita"nın başrollerini oyuncu/şarkıcı Madonna ile Jonathan Pryce paylaşıyorlar. Antonio Banderas ise filmdeki olayları anlatan Che karakteriyle karşımıza çıkıyor. Oliver Stone'un kaleminden çıkmış, Alan Parker'ın yönetimiyle perdeye yansımış bir film olan "Evita", önceki örneklerinden pek de farklı olmayan bir büyük-prodüksiyon. Eva Peron, kocasının diktatörlüğü sırasında kadın haklarını savunmak adına bir örgüt kuruyor. Peronların anti-demokratik diktasına karşı muhalefetin seslerinin duyulduğu sıralarda, bilindiği üzere Eva kanser oluyor ve Arjantinlilere son bir konuşma yapıyor.. Bir çok eleştirmenden pek de olumlu not almayan "Evita", zengin kadrosu ve görkemli sinematografisiyle izleyicisini etkilemeyi başarıyor.

(alıntı:sinema.com)
dek_ort
dek_ort

http://ofori.wordpress.com/

Evita Empty Ağla Arjantin Ağla..

Mesaj tarafından dek_ort Paz Ocak 25, 2009 10:32 pm

Don’t cry for me argentina
The truth is i never left you…

Bir gece yarısı izlemiştim bu filmi; TRT 2 saolsun güzel bir sürpriz yapmıştı bana..Öylesine izlemeye başladığım ve yine “öylesine” vurulduğum filmlerden.Arjantin’in Eva Peron’u, hiç tanımadığım kadın o kadar güzel bir şekilde anlatılmıştı ki, Madonna’ya orada hayran kalmamak elde değildi.film cenaze sahnesiyle başlıyor, karanlık kasvetli bir ortam; herkes ağlıyor, Arjantin yas tutuyor ve ben o anda “kim bu ölen ve neden arkasından bu kadar ağlanıyor” diyorum..

Sonrasında ise, işte bu nedenler harika bir müzikal eşliğinde anlatılıyor..Bir kere hikaye güzel, bir de üstüne müzikal olarak sunulması, Antonio Banderas’ın köşede nerdeyse anlatıcı rolünde gerçekleri dile getirmesi derken size çok güzel bir film çıkartıyorlar ortaya..İlk izlediğimde çok etkilenmiştim, sonra geçenlerde yine bir ara verdiler cnbc-e’de..O zaman daha ılıman izledim ama yine de bu film hakkında ki “harika” fikrim kolay kolay değişmez..

Daha sonra filmin soundtrackını da bulmuştu kardeşim bana, şimdi kaybettim gitti ama müzik kafamın içinde istediğim an dönmeye devam ediyor.Aslında film Eva’nın ne kadar yüce gönüllü, halkı için her şeyi yapabilecek bir kadın olduğunu anlatmıyor; eve kimdi, neydi, nasıl o konuma geldi, halkın sevgisini nasıl kazandı ve sonunda nasıl öldü bunu anlatıyor.Harika bir müzikalin içine yedirilince zaten insan belli bir süre sonra “don’t cry for me argentina the truth is i never left you…” demeye başlıyor..
dek_ort
dek_ort

http://ofori.wordpress.com/