Natural Born Killers
1 sayfadaki 1 sayfası
Natural Born Killers
Senaryo Öykü:
Quentin Tarantino
Senaryo:
Oliver Stone
Dave Veloz
Richard Rutowski
Oyuncular Woody Harrelson
Juliette Lewis
Robert Downey Jr.
Tommy Lee Jones
Senaryosunu Quentin Tarantino'nun yazdığı filmi Oliver Stone yönetmiş ve bunun yüzünden araları açılmıştı.
Mickey ve Mallory birbirlerini seven ama 'doğuştan katil' olan iki aşık. Yaşadıklarını öldürerek hissedebiliyorlar belki de. Ancak 90'ların giderek çığrından çıkan medyası da onları kahraman gibi göstermekten geri kalmıyor. Böylece iki doğuştan katil yolculukları sırasında arkalarında onlarca ölü bırakarak yollarına devam ediyorlar. Yakalandıklarındaysa medya yine kurtarıcıları olarak çıkıyor karşılarına…
İlginç kurgusu ve çekim teknikleriyle Oliver Stone'dan bir görüntü ve şiddet sağanağı…
(alıntı:sinema.com)
Geri: Natural Born Killers
Yine kardeşimin bulup eve getirdiği ve o hep bahsedilen “kült” filmlerden bir tanesi olur kendileri.İzlemeye başlarken -hele de film hakkında hiç bir bilginiz yoksa- size güzel duygular hissettirmesini de beklememek gerekiyor.Kahramanlık hikayesi değil bu, veya aslında “bakın bu insanların katil olmak için sağlam sebepleri” var meselesi de değil; bu film gerçekten de adı üstünde “katil doğanları” anlatıyor..
Öldürmek için sebep aramamak lazım,her ne kadar bizi bu sürece sürükleyecek bir takın hazırlayıcı etkenler olsa da biz zaten katil doğduk, zaten öyle veya öldürecektik demeye devam ediyor.Ve beni izlerken büyük bir iç sıkıntısının içine sürüklüyor arsızca..Ben gelemiyorum böylesi “buhran” filmlerine, birden terlemeye başlıyorum, nefes almakta zorluk çekiyorum, ve belki de vücudun gereksiz bir adrenalin salınımı içinde savunma durumuna geçiyor..
Çoğu yerde bu film hakkında yapılan yorumları okudum, ve yorum yapan büyük bir çoğunluk filmi beğendiklerini ve hatta hatta tekrar tekrar izlediklerini belirtiyorlar.Hitap ettiği kişilere göre gerçekten de böyle hissettirebilir, adından saygıyla söz ettirebilir.Ama bir daha anlıyorum ki ben bu tür filmlere “sevgi ve saygı karşımı” bir yaklaşım içine girebilenlerden değilim..Kendimi biliyorum, Testere serisine bile ” insanlar vahşeti izlemek için zevkle para ödüyor” diyen ben, bu film için de böyle düşünmem gayet mantıklı olur..
Güzel bir film, güzel ve etkileyici oyunculuk, harika bir yönetmenlik; ama sevilmesi için bu türü sevenlere hitap etmesi lazım, benim gibi “daha yumuşak geçişleri” tercih eden insanlara değil.
Öldürmek için sebep aramamak lazım,her ne kadar bizi bu sürece sürükleyecek bir takın hazırlayıcı etkenler olsa da biz zaten katil doğduk, zaten öyle veya öldürecektik demeye devam ediyor.Ve beni izlerken büyük bir iç sıkıntısının içine sürüklüyor arsızca..Ben gelemiyorum böylesi “buhran” filmlerine, birden terlemeye başlıyorum, nefes almakta zorluk çekiyorum, ve belki de vücudun gereksiz bir adrenalin salınımı içinde savunma durumuna geçiyor..
Çoğu yerde bu film hakkında yapılan yorumları okudum, ve yorum yapan büyük bir çoğunluk filmi beğendiklerini ve hatta hatta tekrar tekrar izlediklerini belirtiyorlar.Hitap ettiği kişilere göre gerçekten de böyle hissettirebilir, adından saygıyla söz ettirebilir.Ama bir daha anlıyorum ki ben bu tür filmlere “sevgi ve saygı karşımı” bir yaklaşım içine girebilenlerden değilim..Kendimi biliyorum, Testere serisine bile ” insanlar vahşeti izlemek için zevkle para ödüyor” diyen ben, bu film için de böyle düşünmem gayet mantıklı olur..
Güzel bir film, güzel ve etkileyici oyunculuk, harika bir yönetmenlik; ama sevilmesi için bu türü sevenlere hitap etmesi lazım, benim gibi “daha yumuşak geçişleri” tercih eden insanlara değil.
1 sayfadaki 1 sayfası