Popcorn
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crayz

Crayz Empty Crayz

Mesaj tarafından dek_ort Paz Ocak 25, 2009 10:22 pm

Crayz Crazypr0

Yönetmen
Jean-Marc Vallée
Senaryo
Jean-Marc Vallée, François Boulay
Müzik
David Bowie
Görüntü yönetmeni
Pierre Mignot
Tür:
Komedi, Dram
Yapım:
Kanada 2005 127 dakika (Renkli)
Dil:
Fransızca

1970'lerin Montreal'i, insanı havalara uçurtan rock müziği ile çılgın pop kültürüne bulanmış ve isyankâr, farklı bireylere karşı hoşgörüsüzlükle doluydu. Kanada'nın yabancı dil kategorisinde en iyi film adayı olan, çılgıncasına eğlenceli bu büyüme öyküsü, sert ve kaba dört kardeşi ve katı, hemen parlayıveren ama sevgi dolu babasıyla birlikte yaşayan eşcinsel bir delikanlıyı anlatıyor. Tabii ki onun, bir manken gibi giyinip Tanrı yerine David Bowie'ye dua etmeyi tercih etmesi, işini zorlaştırıyor. Quebec'te gişe rekorları kıran C.R.A.Z.Y., David Bowie, Pink Floyd, Rolling Stones ve daha birçok rock efsanesinin şarkılarıyla bezeli.
dek_ort
dek_ort

http://ofori.wordpress.com/

Crayz Empty Geri: Crayz

Mesaj tarafından dek_ort Paz Ocak 25, 2009 10:22 pm

Crazy…

Bu filmi düşününce içim sıcacık oluyor; yani aslında öyle pek bir iç sıcaklığı yaratacak bir senaryosu da yok; daha çok hoş bir anlatımla hafif bir dram var desek daha doğru olur.Ama neden bilmiyorum; içimdeki ilk duygu o sıcaklık hissi oluyor.Artık farklı bir film oluşundan mıdır, diğerlerine benzeme kaygısı gütmeden, marjinal izlenimi sunmasından mıdır (ki o da değil..) Crazy herkesin bir kere tatması gereken bir film; hele o müzikleri ile, hele yılları defter yaprakları gibi gösteren özelliği ile..

Bir filmin reklamı ancak bu kadar yapılır sanırım; sanki yapımcısı ile gizli bir anlaşmam varmış gibi.Ama hakkını veren filmlerin hakkını teslim etmek lazım..Aslında filmin sıcaklığı arada ne kadar sürtüşme olursa olsun, baba-oğul arasında ki ilişkinin o kadar yalın bir şekilde bize sunulmasından da kaynaklanabilir.Hep bir çatışma, hep bir kendini beğendirme; bunun sınırı yok işte.Ne kadar ters düşülürse düşülsün aile kavramının önemini çıtlatan bir film..Başka koca koca manalar çıkıp benim bu küçücük manamı ezebilir; ama ben bu filmi böyle görüyorum..

Müziklerine ve sayesinde tanıdığımız Patsy Cline’a da hayranlığımızı belirtiyoruz..
dek_ort
dek_ort

http://ofori.wordpress.com/