Popcorn
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

A Bittersweet Life (Kmovie)

A Bittersweet Life (Kmovie) Empty A Bittersweet Life (Kmovie)

Mesaj tarafından dek_ort Paz Ocak 25, 2009 11:18 pm

A Bittersweet Life (Kmovie) 0456912ku5

A mobster boss’ right-hand man is asked to look after his master’s mistress, as he suspects that she is cheating on him with another mook. The plot thickens when the boss turns on his right-hand man, ordering his death via the rest of his henchmen. That doesn’t go over too well, and the next thing you know, a certain right-hand man wants revenge upon his boss, his henchmen…and anybody else who gets in the way! A cool-ass flick ensues.

Cast
Lee Byung-hun - Sunwoo
Kim Young-chul - Kang
Shin Mina - Heesoo
dek_ort
dek_ort

http://ofori.wordpress.com/

A Bittersweet Life (Kmovie) Empty Acı Tatlı Hayat

Mesaj tarafından dek_ort Paz Ocak 25, 2009 11:19 pm

Vakti zamanında Film+ dergisi kapanmadan önce her ay bir Asya filmi hakkında sayfalarca tanıtım yazıları verilirdi.İşte o zamanlarda karşılaştım bu filmle, çok iyi hatırlıyorum güzel bir yazıydı, “mutlaka izlemeliyim ben bu filmi” dedirttiren yazılardan birisiydi..Filmi kardeşim alıp gelmişti herhalde, pek hatırlamıyorum ama bir öğleden sonra bilgisayar ekranına heyecanla kilitlendiğimizi daha dünmüş gibi hatırlayabiliyorum..

İşinde başka bir yaşamı olmayan; işini oldukça ciddiye alan bir fedai, patronun sevgilisine o yokken göz kulak olacaktı; bütün hikaye işte bu fikirden çıkmış..Ben öyle zannediyordum en azından, bu Hollywood zihniyetli kafam o zamanlar sadece bu kadarını görebiliyordu..Diyordum ki içimden, bu çocuk patronu yokken kıza aşık olur, kızda buna tabi birlikte kaçıp giderler, patronda bunların peşine adamlarını takıp bize biraz aksiyon yaşatırlar, bizde hem ekşın hem de romans görüp mutlu mesut kalkarız ekranın başından..

Aksiyon kısmında yüzüm kara çıkmadım; hem de öyle bir aksiyon var ki resmen oturduğunuz koltuğa kilitleniyorsunuz..Ama romantizm kısmı sizi hayali sukuta uğratabilir..Sadece benim yaptığım hataya düşmemek lazım bir Asya filmini izlerken; beklenti içine girip canım filmi göz göre göre heba etmemek gerek..Adamımız seviyor belki de; ve zaten sevdiğinden dolayı kıza kıyamıyor ve bütün hayatını onun yerine feda ediyor..Sessiz sedasız başına gelecekleri kabul ediyor ve artık kendisine yeni bir amaç belirliyor, “hayatta kalmak”..

Daha dün birlikte iş yaptığı arkadaşları onu diri diri gömerken, önce sessizce kabul ediyor ama sonra madem öleceğim tek başıma gitmem diyerek filmin beklenen kısmını yerine getiriyor..Filmi sonu konusunda büyük bir muammaya düştük; zira film sizi şu soru ile baş başa bırakıyor; “Harekete ne dallar ne de rüzgar sebep olur. Bu senin kalbinde ve aklındadır.” O zaman izlediklerim sadece akıllarda dönen bir şey miydi; camdan dışarı masum masum bakarken düşündüklerim miydi..Enteresan bir film gerçekten, izledikçe anlıyorsunuz..
dek_ort
dek_ort

http://ofori.wordpress.com/

- Similar topics