Bakire ve Hamile- Quinceanera
1 sayfadaki 1 sayfası
Bakire ve Hamile- Quinceanera
Yönetmen
Richard Glatzer
Senaryo
Richard Glatzer
Yönetmen
Wash Westmoreland
Senaryo
Wash Westmoreland
Görüntü yönetmeni
Eric Steelberg
Müzik
Victor Bock, Michael B. Jeter, J. Peter Robinson, Micko Westmoreland
Tür:
Dram
Yapım:
ABD 2006 90 dakika (Renkli)
Dil:
İngilizce, İspanyolca
Magdalena, Meksika asıllı dindar bir ailenin kızıdır. Geleneksel "on beş yaş" kutlamalarından birkaç ay önce hamile kalınca evini terk etmek zorunda kalır ve büyük amcası Tomas ve maço kuzeni Carlos'un yanına taşınır. Magdalena'nın karnı büyüdükçe, ailesiyle bölgenin güzelleştirilmesine öncülük eden eşcinsel bir çift olan ev sahipleri arasındaki gerilim de gitgide artar. Sundance Film Festivali tarihinde iki büyük ödülü birden alan ikinci film olan "Bakire ve Hamile", ergen cinselliği, ırk ve sınıf çatışmaları ve geleneklerin buluşmasıyla ortaya çıkan olayları ele alıyor...
(alıntı:sinema.com)
Geri: Bakire ve Hamile- Quinceanera
Bu filmi almadan önce sinema dergisinde küçük bir yazısını okumuştum, sonrasında da “mutlaka almalıyım” gibi bir sancı içinde değildim ama bir gün denk geldim ve böylece evimize girmiş oldu.Bir gece vakti uykulu gözlerle izlemiştik..Peri masalı anlatmıyor size, duygu durumunuzu çökkün bir seviyeye veya taşkın sınırlara çekmiyor, aslında çekmek gibi bir gayesi de yok..
Adı üstünde, bakire bir kızın hamile kalmasını anlatan bir film.Ama öyle mistik olaylar da beklememek gerekiyor filmin sonundan..Düz çizgilerle, birbirini başta pek tanımayan ama daha sonra birbirlerini herkesten daha iyi anlayan ailesi tarafından sorgulanan hamile bir bakire ile onun eşcinsel diye evden kovulan ama o zamana kadar aklından böyle bir düşünce dahi geçmeyen dışlanan kuzeni..
Tabu konular, toplumun bakış açısı derken aslında ortaya baya güzel bir film çıkarmışlar., ben çok beğenerek izledim, kardeşim nasıl düşünüyor bu film hakkında bilmiyorum ama filmin sonunda hiçbir eleştiri gelmediğine göre o da sevmiş olacak..Büyük şeyler beklenmemesi gereken ama yine de sizi memnun bir şekilde ekranından başından kaldırabilecek bir film..
Adı üstünde, bakire bir kızın hamile kalmasını anlatan bir film.Ama öyle mistik olaylar da beklememek gerekiyor filmin sonundan..Düz çizgilerle, birbirini başta pek tanımayan ama daha sonra birbirlerini herkesten daha iyi anlayan ailesi tarafından sorgulanan hamile bir bakire ile onun eşcinsel diye evden kovulan ama o zamana kadar aklından böyle bir düşünce dahi geçmeyen dışlanan kuzeni..
Tabu konular, toplumun bakış açısı derken aslında ortaya baya güzel bir film çıkarmışlar., ben çok beğenerek izledim, kardeşim nasıl düşünüyor bu film hakkında bilmiyorum ama filmin sonunda hiçbir eleştiri gelmediğine göre o da sevmiş olacak..Büyük şeyler beklenmemesi gereken ama yine de sizi memnun bir şekilde ekranından başından kaldırabilecek bir film..
1 sayfadaki 1 sayfası