Pan’s labyrinth (El laberinto del fauno)
1 sayfadaki 1 sayfası
Pan’s labyrinth (El laberinto del fauno)
Yapım : 2006, Meksika / İspanya / ABD / Fransa
Tür : Bilim Kurgu / Dram / Fantastik / Gerilim / Korku / Macera / Savaş
Yönetmen : Guillermo del Toro
Senaryo : Guillermo del Toro
Oyuncular : Maribel Verdu, Ivana Baquero, Ariadna Gil, Alex Angulo, Doug Jones, Sergi López, Federico Luppi, Fernando Tielve, Íñigo Garcés, Sebastián Haro, Eusebio Lázaro, Lina Mira,
Hellboy, Devil’s Backbone ve Blade 2 filmlerinin yönetmeni Guillermo Del Toro’nun merakla beklenen filmi Labirent (El Laberinto del Fauno - Pan's Labyrinth), 2006 Cannes Film Festivali’ne Altın Palmiye için yarıştı. Del Toro’nun merakla beklenen filmi Labirent, İkinci Dünya Savaşı sonrasında geçen fantastik bir yolculuğun hikâyesi. 10 yaşındaki Ofelia yeni taşındığı evin arka bahçesinde esrarengiz bir labirent keşfeder. Labirentin içerisinde yaşayan Pan adındaki yaratık küçük kızın tüm yaşamını değiştirecektir.
(alıntı:sinemalar.com)
Geri: Pan’s labyrinth (El laberinto del fauno)
Ben sanırım filmlerin içeriğinden çok onları nasıl satın aldığımı daha net hatırlıyorum, zira aklıma ilk etapta gelen şey nasıl aldım, nerden ve tabi ne kadara aldım soruları oluyor.Yine bu kuralı bozmadan bu film için diyebilirim ki, bir staj çıkışı –bütün gün azarlanmış ve dünya artık kapkaranlıktı benim için- moralimi düzeltmek için elimdeki bütün parayı harcayarak beş-altı tane film almıştım; bu da içlerinden birisiydi..
Kardeşim yurttayken izlemiş ve överek anlatmıştı.Ben de tek başına geçtim ekranın karşısına başladım izlemeye..Bir kere film hakkında hiçbir şey bilmesek bile kapağına bakmak dahi insanı “mistik” bir şeylere davet eder nitelikte..Küçük bir kız çocuğunun annesi ile başladığı yeni bir yaşamın içinde onu bekleyen bir masal.Veya bulunduğu ortamdan kaçmasını sağlayan ikinci bir sığınak..
Öyle karakterler görüyorsunuz ki, sanat yönetmenlerini bu görsellikten dolayı takdir etmeden geçemiyorsunuz.O mistik masalımsı hava, heyecana sürükleyen hikaye ve tabi bunları bütünleyen müzik derken çok güzel vakit geçiriyorsunuz bu filmi izlerken.Ancak sonu, sizi biraz muallakta bırakabilir.Realizm ve sürrealizm arasında seçim yapma hakkı size bırakılıyor ve siz aslında nasıl bir insan olduğunuzu da görüyorsunuz..
Ve son bir itiraf; her ne kadar o kadar artıları bulunsa da bu filmi izlerken bazı sahnelerinde korkmadım da değil, o kadar heyecan katıyorlar işin içine yani.
Kardeşim yurttayken izlemiş ve överek anlatmıştı.Ben de tek başına geçtim ekranın karşısına başladım izlemeye..Bir kere film hakkında hiçbir şey bilmesek bile kapağına bakmak dahi insanı “mistik” bir şeylere davet eder nitelikte..Küçük bir kız çocuğunun annesi ile başladığı yeni bir yaşamın içinde onu bekleyen bir masal.Veya bulunduğu ortamdan kaçmasını sağlayan ikinci bir sığınak..
Öyle karakterler görüyorsunuz ki, sanat yönetmenlerini bu görsellikten dolayı takdir etmeden geçemiyorsunuz.O mistik masalımsı hava, heyecana sürükleyen hikaye ve tabi bunları bütünleyen müzik derken çok güzel vakit geçiriyorsunuz bu filmi izlerken.Ancak sonu, sizi biraz muallakta bırakabilir.Realizm ve sürrealizm arasında seçim yapma hakkı size bırakılıyor ve siz aslında nasıl bir insan olduğunuzu da görüyorsunuz..
Ve son bir itiraf; her ne kadar o kadar artıları bulunsa da bu filmi izlerken bazı sahnelerinde korkmadım da değil, o kadar heyecan katıyorlar işin içine yani.
1 sayfadaki 1 sayfası