Popcorn
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Siu lam juk kau - Shaolin futbolu (Cmovie)

Siu lam juk kau - Shaolin futbolu (Cmovie) Empty Siu lam juk kau - Shaolin futbolu (Cmovie)

Mesaj tarafından dek_ort Paz Ocak 25, 2009 8:15 pm

Siu lam juk kau - Shaolin futbolu (Cmovie) 42586006ng5sp4

Yönetmen :Stephen Chow
Senaryo yazarı :Stephen Chow
Oyuncular :Stephen Chow
Ng Man Tat
Yin Tse
Patrick Tse Yin
Yapım yılı, ülkesi :2001, Hong Kong

Konusu:Film, ustası olduğu Şaolin Kung Fu'nun nimetlerini dünyaya anlatmayı kendisine görev edinmiş Sing'in (Stephen Chow) hikayesini anlatır. Sing, günlük yaşamında karşılaştığı kişilere çeşitli Şaolin Kung Fu teknikleri üzerinden tavsiyelerde bulunarak ve bazen de bu görüşlerini komik şarkılar ve danslarla süsleyerek, bu eski dövüş sanatını yaygınlaştırabilmek için uğraş vermektedir. Bir gün karşılaştığı futbol koçu Fung (Ng Man Tat) ise Sing'e yeteneklerini futbol ile harmanlaması fikrini verir. Böylece, Sing'in Şaolin kardeşi ve Şaolin öğrencisi olan arkadaşlarını da yanlarına alan Sing ve Fung, yenilmez bir futbol takımı oluşturmak üzere işe koyulurlar.( wikipedia'dan alıntıdır)
dek_ort
dek_ort

http://ofori.wordpress.com/

Siu lam juk kau - Shaolin futbolu (Cmovie) Empty Geri: Siu lam juk kau - Shaolin futbolu (Cmovie)

Mesaj tarafından dek_ort Paz Ocak 25, 2009 8:17 pm

İtiraf ediyorum bu filmi oldukça karanlık yollardan elde ettim; hatta o kadar karanlık ki her zaman gittiğim karanlık bir sokak arasındaki korsan cd’ci bile bunun yanında iyi bir yer olarak kalır.İtiraf ediyorum;annemle pazara çıktığımızda bir elimde pazar arabası aheste aheste ilerliyorum ve bir bakmışım bir tezgahta yığınla film dizilmiş beni bekliyorlar; gözlerim döndü resmen.Ve bu film, işte bu şekilde evimin içine girmiş, daha sonra ben ve ailemde mutlu izler bırakmıştır..

Böyle filmleri çok seviyorum; hakkında hiçbir şey okumadan hatta oynayan hiçbir oyuncuyu tanımadan alıyorsunuz ve sonuçta sizi çok mutlu eden bir film izlerken buluyorsunuz kendinizi.Bir yaz günü izlemiştim; sinema salonu gibi işleyen evimizde kardeşlerim ve onların arkadaşları dahil oldukça yoğun bir kitle tarafından kahkahalar atarak izlemiştik.Laptopun küçük ekranından, ışık yüzünden göremediğimiz sahnelerden bahsetmiyorum, hala düşündükçe güldürebilen eğlence kapasitesinden bahsediyorum…

Erkek kardeşleri olan ve arkadaşları da erkek olan bir kitle için bir futbol filmi gibi durabilir ama o kadar eğlenceli ki, her dakika gözünüzden kahkahalar yüzünden dökülen yaşları siliyorsunuz.bir şeyleri tiye mi alıyorlar yoksa gerçekten de mizaçları mı böyle bu adamların bilemiyorum.Ama çok güzel bir film olduğunu hiçbir sakınca görmeden idda edebiliyorum.Yönetmeni ve baş rol oyuncusu olan Stephen Chow ‘a karşı en derin saygı ve sevgilerimizi sunuyorum ailem adına.Daha geçenlerde cnbc-e de bir filmini daha verdiler, adını tam olarak hatırlamıyorum ama bu filmden eksik olmasın o da bizi baya bir güldürdü.Espri anlayışı, çekimleri, konuşmaları derken kendinizi Chow filmlerine aşırı bir sempatizanlık beslerken buluyorsunuz..

Filmin cd’sini kaybettim, sonra yine –bir takım yollardan- elde ettim ama filmden şu an yine eser yok.Veriyoruz birine, geri gelebiliyorsa ne mutlu ona..Denk geldiğinizde mutlaka izleyin, herkese hitap eden güzel bir film..Chow sevenler olarak, bu filmleri de sevelim..
dek_ort
dek_ort

http://ofori.wordpress.com/